Beautiful Followers :-)

Friday, October 30, 2009

Merangkak or duduk dulu??

lamanya ibu perap blog ibu nih..nasib baik tak jadik pekasam..hehehe..
sejak 2 3 hari lepas si baby PMS ni dok tunjuk sign nk duduk and guest what??semalam dia dengan rasminya tunjuk skill baru itew depan ibu n abahnya ler...patut la bs dia bgtau "putri tknak baring skang, asyik nak duduk jer"..(ibu dalam hati---apakah??)..biler balik rumah letak je PMS mmg terus dia pusing n goyang2 nak merangkak...sembam 2 3 kali dulu pastu tup2 terus duduk..straight lagi tu...wahhh budak tecik ni...advance plak...orang suh merangkak dulu deh.....ke memang duduk dulu?ibu confius dehh...tp apa2 pun mmg cepat la budak tecik ni...tu blum 6 bulan lagi tu....jangan la besar cepat sgt sayang...tak puas ibu nak gomol2 kamu tau... tp kalo dh besar leh dpt adik dah ek?? wakakakaka..itu cita2 abah tau dan  ibu....tengok la aksi2 si tecik ni..hehehe.. (abaikan kertas tisu kt dahi PMS tu yer..kihkihkih)








emm lagi seminggu camtu baby PMS dah nak masuk 6 bulan..kejap je masa berlalu..nanti ada masa ibu wat entri pasal kronologi kelahiran si tecik ni..skang ni nk buat entri baru pon tk smpat deh....manyak kije maa kt opis n dengan baby PMS meragam lagi mlm2 lately ni..rupa2nya sbb nk boleh wat something new..go go my girl....

p/s: abahnya, kite dah leh belikan kerusi bumbo ni kot utk baby PMS?hehehe.....(gambar ehsan mama amirah..hehehe)


9 comments:

Naz-Segalanya disini said...

wawawa..tahniah mysara..kalau rikazz 5bulan dia merangkak dulu..7bulan baru duduk..tp kwn naz sama mcm mysara..anak dia 5bulan duduk dulu..baru merangkak

nurshariza mohmad samiri said...

tahniah mysara.. pasnie suh abah belikan bumbo tu ye.

Ibu_Mysara Syauqeena said...

nazz: tu la kalo ikut yg btul memang merangkak dulu kan?tup2 si tecik ni g duduk plak..agaknya asyik tersembam je kot tu yg malas..haishhh..kena bagi sokongan moral kat anak ku ini..

ieza: toche toche..tp lisa kalo leh nak dia merangkak dulu..ikut flow tp harap2 dia merangkak n duduk skali..wah belh cenggitu??hehehe...pasni kena pujuk abah nye kaw1 nyer..ahaksss

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

wahh Mysara dh duduk ek.. Abang Eiymann nyer milestone laks x ikut tertib..

6 bln = meniarap + berdiri + tmbuh 4 btg gg
8 bln = mrangkak + tmbuh 4 btg gg + b'jln tak-teh
11 bln = b'jalan betul
11 bln++ = duduk

see..x ikut tertib kan..ikut suke dia sajork.. yg kesiannye klu Eiymann tgh b'diri then tetibe jatuh, dia jatuh t'lentang coz x pndai duduk.. huhu..

lg satu..Eiymann nie klu tmbuh gg, trus kluar 4 btg serentak..skg gg dah penuh daa.. but Alhamdulillah Eiymann tak m'geget ms nenen.. hehe..

Ibu_Mysara Syauqeena said...

wahhh memang la tak ikut rule abang Eiymann ni ye...so tkpe la kot adik PMS tk ikut tertib gak..ahakss..
PMS pon geget2 manja je k.ecar..bile kite wat2 marah dia lepas..tp kalo kite jerit dia lagi suka plak sbb igt kite syok la dia wat camtu..hehehe

Aqsha n Nurul said...

ibu pms oii.. manede gambo ehsan2 nie.. bayo laaa...wakakaakaka ;p ;p

Ibu_Mysara Syauqeena said...

ala mama amirah neh..berkire yer...ye la ye la..nanti bayo la..ahaksss

Mummy_Sofea said...

wahh bestnya tgk PMS da leh duduk..xsabarnya nak tunggu sofea plak....leh beli kusi bambo tu dah...

Ibu_Mysara Syauqeena said...

sis: tu la...tgah meng adjuz abahnya nak sambar bumbo chair nih..hrap2 pujukan ku berjaya..ahaksss