Beautiful Followers :-)

Monday, February 22, 2010

terjahan ke pantai merdeka...

aktiviti terjah menerjah ni ibu n family buat masa balik cuti raya cina aritu...ibu balik sp hari sabtu petang tp mak oiii jammed giler la..bayangkan dari kl kul 4.30 petang smpai SP kul12 lbih tgh mlm tu..hadoi la...8jam lebih tu....nasib baik pms tido dgn jayanya dlm car seat dia tu..hehehe

hari ahad tu dalm kul 10pagi ibu sefamily pon bertolak ke pantai merdeka...smpai2 cari port baek punya dulu sbb pms dah tertido..kita nak mandi laut dia leh tido plak..last2 maksu nye kaco2 terus bangun..apalagi terus salin baju pms pakai swimming suit dia yg ibu baru beli..ekekek....abahnya plak siap beli pelampung kt situ..hehehe...tp last2 ibunya yg guna..ekekeke




mula2 trun pms cam jakun skit la tgk air laut tu..maklum la 1st time tgk pantai..tp air terjun dia dah terjah awal2 lagi...hehehe...lepas letak dia dalam pelampung tu saje la lepaskan dia sbb nk tgk kot2 dia nangis ke kan sbb sorang..rupa2nya dia bleh buat muka selamba jer..hampeh tol....baru igt nk takut2kan dia..hahaha....pastu siap buat mata layu je macam takde perasan....agaknya sebab kena angin kot...2st round mandi pastu naik lunch dulu...pms pon dh siap menggeletar sbb sjuk kot kena angin...

menu hari tu > nasi, smbal sotong, kerabu mangga, ikan goreng, sup sayur, smbal belacan..walaupun simple tp lincin kena sebat..hahaha...smpai gmbar pon tak dan nk amik.....

pas habis lunch, rest jap then turun utk 2nd round...pms cam dia la buat muka toya dia tu..ekekeke....kitorang setel mandi smua dekat2 kul2 gitu la..nk dijadikan citer masa g mandi kt toilet tgk2 ibu tk bwak seluar spare..apa kes??sluar apa ibu nak pakai ni?last2 adik yg dah siap mandi ibu suh g mintak sluar en suami utk ibu pakai..ahahhaha.....kirenya en suami pakai je short yg basah tu (ala short kan cepat kering)...tgk2 en suami kluar pakai towel jer..dia kata tk aci la dia pakai sluar basah so nk tk nak pegi la jugak beli sluar baru kt kedai2 kt situ..ekekeke....nasib baik la senang nk dpt...bleh ibu terlupa nk masukkan sluar ibu sedangkan baju2 lain smua ibu dah masukkan.....lain kali kena double triple cek bfore g memana...hehehe..ok chow...

4 comments:

Mummy_Sofea said...

syoknya dia mandi laut...

Ibu_Mysara Syauqeena said...

Mummy_Sofea: a'aa syiok sngat la smpai sunburn muka pms..hehehe...

ieja said...

bestnya dapat mandi laut...eja tak penah lagi mandi kat pantai merdeka...kalau pi jalan2 ja kat situ...

Ibu_Mysara Syauqeena said...

ieja:lisa pon baru kali ketiga mandi sana...hehehe....tp air dia tk berapa jernih pon...jadik la utk mandi2 gitu jer...hehehe