Beautiful Followers :-)

Wednesday, February 24, 2010

It's Our Day - 3rd Anniversary!!!

Akhirnya hari ni tiba juga...hari yg paling bermakna dalam setahun calendar ibu dan en suami..hehehe..mana tak nya hari ni hari yg menyatukan semuanya...yang menghalalkan apa yg tak boleh..ekekeke...

Anyway today is our 3rd anniversary..pejam celik pejam celik dah tiga tahun ibu bersama en suami dalm melayari rumah tangga ni.....tak dinafikan kadang2 tu ada dugaan dan cabarannya tp ibu dan en suami sedaya upaya hadapi dgn cara paling berkesan..erkk berkesan ke ek?hehehe.....ada pasang surutnya, ada gaduh2 manja nya, ada merajuk2 nangis2 tp tu kan lumrah dlm berumah tangga...kalo takde yg bertekak bergaduh tu rasa pelik pulak kan..hehee...

Azam ibu kali ni utk jadi isteri yang lebih baik, yang lebih taat dan ikut cakap en suami (sebelum ni tak ikut sgt kot bak kata en suami, hehehe).....ibu pon berharap en suami ibu akan lebih prihatin dan jadi ketua keluarga yang lebih baik....sama2 kita mencari keredhaan Allah dalam rumah tangga kita ye abang....

Kali ni ibu tak belikan apa2 hadiah utk en suami sebabnya hadiah paling bermakna dah ada dlm perut comel ibu ni..ekekeke...tp ibu senyap2 buat booking outdoor fotoshoot dgn mummy aqil sempena anniversary kitorang ni..dah buat pon ari ahad lepas kt bukit cerakah, gmbar tkde lagi kena tunggu mr daddy siapkan dulu..hehehe....

Dan yang paling ibu tak sangka, balik kerja malam tadi, tgk2 ada sejambak red roses atas almari..tp yang kelakarnya ibu dok ulang alik masuk bilik tu boleh tk perasan roses tu smpai la masuk bilik last tu nk salin baju bfore tido...tu pon tk perasan tp leh perasan gambar kt sebelah bunga tu beralih tempat..ekekeke..mula2 pikir apsal gmbar tu berubah tmpat then baru lah perasan ada roses kt tgh2 antara dua frame gmbar tu...Ya Allah camner leh tak perasan kan bunga punya besar camtu..nmpak sgt ibu ni tak prihatin..ngeeee
camni la kedudukan roses tu...
sempat posing pagi ni..hehehe
*kalo perasan ada tulisan kt cermin tu...ekekeke
tq abang for the lovely roses!!!
*abaikan jugak almari pms itu..ekekeke
ni gmbar akad nikah ibu n en suami yg paling ibu suka...sebab ibu n en suami looks so sweet!!!
perasan!!!!
-us today-
*abaikan mata2 bengkak tu sbb awal pagi nih amik gambar..hehehe

Sebenarnya en suami ibu ni bukanlah jenis2 romantik nk berbagi bunga bagai (pengakuan berani mati ni)..sepanjang kitorang couple, tunang n smpai dah kawen ni, ni 2nd time dia kasik bunga..hehehe..so mmg ibu rasa touching sgt la..kalo pasangan lain mesti dh biasa kan dpt2 bunga ni tp bagi ibu ini pon cukup bermakna sbb sangatla jarang2 en suami ibu nk buat suprise..hehehe...kire smpai menitis jugak la air mata ibu mlm td sbb happy n teruja..

Apa2 pon, harapan ibu semoga ikatan perkahwinan kami ni berkekalan hingga akhir nyawa..bersama hingga ke syurga..insyaAllah....doakan kami semoga kekal dalam ikatan suci ini...Amin....

6 comments:

Az Rina said...

syoknye dapat munge, heheheh..lomantik gitue..smoga kekal abadi hingga ke akhirnya, amin..

ezan said...

happy anniversary lisa.. ok la tu dpt gak bunga.. ezan ni pun xpernah lagi dpt bunga tau.. hukhuk...

Ibu_Mysara Syauqeena said...

Rina: hehehe...payah tau lisa nk dpt munge2 ni..hehehe..tu yg teruja lebih tu mlm td..ekekek...anyway tq for ur wish yer

Ibu_Mysara Syauqeena said...

ezan: tq dear...ni pon mmg tk sangka2 dpt tau...sbb lisa slalu request nk blue roses...n mmg tk harap sgt dia nk bagi2 ni...skali dpt plak tu...hehehe..ooo hubby ezan pon jenis gitu ek?hehehe...tkpe tkpe nnti ada la dia buat suprise tu..hehehe

p!nkerton said...

happy 3rd anniversary lisa & hubby! wah rementik2 gitu hihi.. anyway semoga bahagia & happy2 selalu k, tak lama lagi dah tambah family member, bestnya! :)

Ibu_Mysara Syauqeena said...

fatih: tq for the wish..hehehe....
pasni dh tmbh lg sorang tktau la cane..hehehe
atihirah pon dh leh dpt adik tu...ekekeke