Beautiful Followers :-)

Thursday, January 21, 2010

Be Positive....

emmm macammana ibu nk start entri ni ek...emmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm (smbil cari idea)....

ok, hal ni jadi masa bulan 12 aritu...kire citer tertunggak la ni...banyak sgt citer tertunggak especially pasal pms ibu tak note down dlm blog ni...

"kawan" ibu ni tak kunjung2 tiba since lepas raya, so memandangkan ibu ni fully bf, ibu takde la risau sgt tk jumpa kawan ibu ni kan..(tp dlm hati cuak gak beb)..hehehehe...so nak djadikan cerita masa ibu pegi cek up pms kt klinik on 4 Dec 2009, ibu bgtau la doc ibu tak jumpa2 kawan ibu tu dah lama...so doc soh buat upt la in case kot2 terrrrr ada plak kt dlm peyut ibu ni kan..ekekeke...Alhamdulillah takde pape..so doc bg ubat supaya kawan ibu tu datang la..tp ibu tak makan ubat ubat tu sebab kang susu kurang lak kalo kawan ibu ni datang....

so masa pon berlalu tnpa kunjungan kawan ibu ni..hinggalah pada 30 Dec 2009, ibu pening2 pale kt opis...smpai kena mnta en suami datang amik ibu balik keje....so mlm tu en suami ajak g Guardian n beli en penguji tu....en suami dh bg hint2 gembira..apa yg dia gembira taktau la...huhuhuhu

pagi 31 Dec 2009 ibu terjaga dalm kul 5.30 sebab nk terkucil...so teringat kt en penguji tu, ibu pon bawak sekali masuk toilet..pas dh menjalankan aktiviti yg sepatutnya kt dlm toilet tu...ibu pon tgk la kt en penguji tu...


Ya Allah,.....it's DOUBLE LINE......terus ibu masuk bilik kejut en suami tunjukkan keputusan tu...tersenyum2 en suami pastu tido balik...ibu yg dh hilang rasa ngantuk sbb terkejut punya pasal....terus ibu tngok pms yg tgh tido terkangkang tu...rasa gmbira, takut, kesian smua ada bila tgk pms...ibu kucup2 pms, peluk2 dia...she's going to be a SISTER......

petang 31 Dec 2009, ibu ke klinik utk mengesahkan perkara tersebut..kat klinik, mmg confirm lpas doc scan...
i'm PREGNANT again!!!!!!!!!!!!!

en suami orang yg paling gembira sbb mmg niat dia nk ibu mengandung lg sbb dia nak anak lagi....so ibu dgn rela hati terima berita baik tu...i'm trying to be POSITIF...

masa entri ni ditulis, ibu dah 9weeks++...so EDD yg doc bagi on 21 August 210..masa orang tgh sibuk berpuasa..jenuh la ibu nk kena ganti puasa lagi..yg lepas ni pon tk terganti lagi....

tp yg ibu syok pregnant kali ni, ibu tak rasa loya or nk muntah2 macam masa ngandungkan pms dulu....cuma rasa pening2 lalat gitu jer..harap2 kekal gitu smpai ibu bersalin nnti...cuma kali ni ibu rasa selebet yg amat, dgn jerawat naik kat muka...adoi la....agak2 baby BOY kot?hehehehee

buat masa skang, ibu masih fully bf pms..nnti ibu ceritakn pasal bf during pregnancy ni sbb banyak sangat taboo psal bf masa ngandung ni....

sorry la kali ni entri tak bergambar....hehehe

33 comments:

ieja said...

tahniah lisa,,,,,bestnya PMS nak dapat adik.....ada kawan la dia...jaga diri baik2 tau...

Azlina Ibu Alisha said...

hehehe congratulation yer..
cepat dkau ade rezeki lg satu..
makan bihun banyak2 ms garden party tu kan..almaklumla..makan for 2..
kalo pasni putera pulak,best la sepasang..
eee..teringin gak nk peknen lagi..tp tunggu la..

Farah said...

tahniahhh!! hehe besnyee dah pregnant lagi.take care ok.

ezan said...

wah tahniah2 lisa.. seronoknya dengar... tumpang gembira.. lepas ni pms kena jd kakak yang baik tau... :)


ooo jgn lupa selalu cerita pasal bf masa pregnant ni.. utk jdkan panduan.. mana la tau.. heheheh...

Mummy Wafiq said...

congrates lisa...wpun daku dah tau awal..hehe..

hopefully la boy kali ni...sepasang dah nti..jg diri..jg kesihatan k..

Mamadam said...

tahniah k.lisa n hubby..mysara nk jd "sister" xlame lg..apepun take care ur self n bby inside..BF during pregnancy mcm biase je sebenarnye just kene mkn lebih..hehehe..frust xdpt borak lame ngn k.lisa aritu..hope jmpe next time ek'..

ibu_qaisara said...

tahniah kak lisa..bestnya..yana pn bru2 ni wat UPT test gak..tp negative..xtaula nape yana nk sgt prgnt skrg ni..tp xtaula..ati ni brbelah bahagi..tgk qaisara kecik lg tu yg xjd..bestnya PMS dh nk dp adik..bila la yana nk bg adik kt qaisara ni..

Azrina said...

Tahniah ibu PMS

Ibu_Mysara Syauqeena said...

ieja: tq dear..pasni mana tau giliran dania lak nk pdt adik ke?hehehe

Ibu_Mysara Syauqeena said...

ina:hahahaha kantoi aku makan bihun manyak aritu..dah jadi last comer, kire ok la tu perabih bihun tuan rumah.ekekeke/....harap2 kali ni putra leh rehat lama sikit psni...ekekeke

Ibu_Mysara Syauqeena said...

farah: tq tq...:-)

Ibu_Mysara Syauqeena said...

ezan: tq tq...mysarah pon dh leh dpt adik tu..ekekeke

insyaAllah ada masa nnti lisa share k ...

Ibu_Mysara Syauqeena said...

june:hehehe..yg tau pon tk ramai..so daku war2 kan la dlm blog so bagi fair smua orang tau kan..chewah...harap2 pasni dpt boy..amin.....

Ibu_Mysara Syauqeena said...

mamadam: tu la natt, jumpa pon masa natt dh nk balik akak lak baru smpai...tkpe ada rezki nnti kita jumpa lg deh...

Ibu_Mysara Syauqeena said...

ibu_qaisara: wah dh siap wat upt ek..tkpe la nnti2 ada la rezki tu..kalo yana dah ready ok jer..msti qaisara pon nk adik tu..buat kawan dia nnti..ekekeke

Ibu_Mysara Syauqeena said...

Azrina: sama2...:-)

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

Lisa..

Congratezz..!! hepi fr u.. bestnyer.. doa2 kan k.e-caR ikut jejak lngkah laks.. ameen..

Ibu_Mysara Syauqeena said...

sis e-car: tq sis...hopefully rezki akak plak pasni yer....aminnnnnn

mama_kyra said...

congrats lisa..pasni pms adalah kawan bermain..dpt boy ckpla spsg kn..bestnya pegnet lg..eja tgu kyra sthn br nk pegnet blk

Mummy Aqil said...

congrat lgk.. heheheh... igt tau..mamam gaks.. tp bak kt daku n erul, jgn plak 3bln tp dah cam 5bln. hahahhha....

p!nkerton said...

congratss lisa! seronoknye dah masuk 2nd round hehe.. take care tau :)
*jemput dtg ye sabtu ni

Ibu_Mysara Syauqeena said...

mama_kyra:ala kyra pon dh tk lama lagi setahun..so leh pregnant tgh tahun ni..hehehe....

Ibu_Mysara Syauqeena said...

Mummy_Aqil:huhuhu dikau ni saje la jeles ku dpt makan banyak...ekekeke....tkpe doc pon dh advice daku makan nasi 2x je sehari instead of 3x..so terpaksa la daku follow..hehehe..ku igt pesanmu dan erul k....

Ibu_Mysara Syauqeena said...

p!nkerton:tq tq...so athirah pon dah 1 year..ok la tu u nk get preggy tp u czer kan...tkpe next year leh preggy k...
insyaAllah ai n PMS datang tp tk janji lagi k..takut ada hal lain plak...anyway enjoy the party k

mancet said...

lisa sorry lambat wishh..congratsssssss

mummy sofea said...

sis congrate..walaupun daku org 1st yg kak lisa bagitau nak gak wish lagi skali...syoknya....klu dpt boy da sepasang...

nur rabiatul adawiyyah said...

tahniah kak lisa..jage diri dan kandungan bebaik..

Ibu_Mysara Syauqeena said...

mancet: tak kesah la...malu aii tauuu

Ibu_Mysara Syauqeena said...

dylla: hehehe...yg tu bgtau secara personal...ni kire war2kan satu donia la ni..hehehe

atul: tq dear...u too take care k

wanie @ suzie said...

bila baca entry nih kan buat wani rasa nak preggy pulak..hehe
congrat lisa.

Ibu_Mysara Syauqeena said...

hehehe..wanie..ok je mia pon dah beshar kan....hehehe..mesti dia nk adik dah tu..ekekeke

Mamaraf (along) said...

Tahniah Lisa...erm...jaga diri baik-baik yer.

Ibu_Mysara Syauqeena said...

mamaraf: tq along..tknak join ke?hehee