Beautiful Followers :-)

Friday, December 4, 2009

Selamat ulang bulan ke 7 sayang...

4 Disember 2009...hari ni genap anak ibu tujuh bulan....wah makin cepat masa berlalu....anak ibu dah makin besar dan dah 7bulan jugak mnyusu dengan ibu..Alhamdulillah masih ada rezki PMS...solid food dia pon makin laju, ibu pon jenuh gak dok carik info2 utk wat makanan utk pms ni...kalau boleh ibu nak masak je makanan anak ibu ni..kalau boleh la kan?harap2 ibu kuat la...
pada usia pms tu 7 bulan ni, pms dah pndai berdiri...dah panjat2 sofa nak berdiri, kalau ibu baring memang jadik tmpat panjat memanjat dia la..nasib baik tak jadik cam aqil aka panjatman, hehehe....sebab rumah ibu takde tangga nk panjat..ngeeeee
ibu seronok tengok perkembangan baby pms....walaupun ramai yang kata dia agak cepat (3 bulan meniarap, 5 bulan lebih dah duduk, 6 bulan seminggu dah merangkak dan sekarang dah berdiri) ---tidak ada unsur riak disini yer---tapi ibu agak takut sebenarnya sebab macam cepat plak..ibu tak puas nk uli2 gomol2 dia lagi..hehehe...dia memang lasak sekarang, pantang tinggal kejap jer tengok2 dah berdiri..hadoi la...risau ibu mana tau kot2 terbalik ke belakang ke..haiiissshh simpang la....ibu doakan anak ibu membesar dengan sihat dan bijak...ibu sentiasa doakan yang terbaik utk sayang.....

happy 7 months old sayang ibu!!!!!!!!!!!!!


ibu sayang sangat kat kamu!!!!

9 comments:

Mummy_Sofea said...

wahh da bsar si pms ni...mmg cpt devlopment dia...apa yg nk risaunya..alhamdulillh rezeki pms awal..sonok tgk dia da bsar..

Mummy Aqil said...

wohoo cik pms dah menjarah seluruh umah yer.. apo plak xda tangga.. kita start la dr ground floor... hahahaha.. pastu panjatman n shogun g lwn panjat klcc. kasi tgk sape menang. hahahaah...

anyway hepi 7mnths, hokey... jgn nakal2.. nnt sempot ibu nak kejar. hehehe...

Naz-Segalanya disini said...

salam mysra syauqeena..epi 7months..sekejap je masa berlalu..tak lama lagi syauqeena jd anak dara ye..semoga syauqeena n kak lisa bahagia selalu

Ibu_Mysara Syauqeena said...

Mummy_Sofea: hehehe..Alhamdulilah...malam tadi timbang dia dah 7.8kg..ok la naik jugak walau sikit..hehhe..jangan tk naik sudah..

Mummy Aqil:wohoooo...nak start dari ground floor haruslah sempot nak smpai umah daku di tingkat 15 itu....kire shogun leh menang aa lawan ngan panjatman...heheh..sebab panjatman nak kna ada monster kejar baru dia panjat...hehehe...

Naz-Segalanya disini: hehehe..tq rikazz....pms dah jadi anak dara la sebab dah sunat aritu..ekekeke....

nur rabiatul adawiyyah said...

wah...dah besar pms...comel dier..

Ibu_Mysara Syauqeena said...

atul: tu la..kejap je dah 7bulan kan...pastu tgk2 dah setahun..hehehe....

Farah said...

happy 7 month! amboi panjangnye nama sampai mama die bubuh shortform PMS hihihi

Aishah Md Isa said...

Lisa.. Darwisy dulu pn mula memanjat masa umur 7bln lebih.. smpai skrg 10bln dok meniti lg la.. hehehe.. mmg risau.. dah berapa kali telentang ke belakang.. dia try jgk lepas tangan.. bila dia lepas terlentang.. lambat plak la dia nk brani lepas lg..hehe...

Ibu_Mysara Syauqeena said...

farah: tu la tak larat nak taip panjang2..apa la agaknya perasaan dia nnti masa nk belajar tulis nama sendri..hehehe

aishah: oo darwisy pon camtu ek?pms dah start manjat memanjat ni masa 6 bulan lg..masa tu terkawal lagi..tp skang tak kire dah...asal ada je tmpat berpaut berdiri la dia....hehehe