Beautiful Followers :-)

Wednesday, August 19, 2009

Syauqeena Demam..

hari jumaat 14/8 lepas, masa aku bangun nak susukan syauqeena dlm kul 4 lebih. aku pegang badan dia rasa panas...mula2 aku ingat panas biasa la so aku bf la dia dulu sampai kenyang..Alhamdulillah...






pastu aku cek panas dia sama lagi...cepat2 aku amik forehead termometer (yang cek kat dahi) and termometer biasa..tgk2 suhu dia dah 37.8..wah dah dekat 38 ni....alamak demam plak anak ibu ni...ni dalam sejarah la sebab first time dia demam...huhuhu..






dan2 kejut husband yang sedap lena diulit intan tu...masa tu dah dekat kul 5pg...amik kool fever tepek kat dahi syauqeena...jaga plak si kecik ni sbb rasa ada menda kat dahi dia..tapi yang bagusnya dia tak meragam...tu yang tak tau mula2 dia demam...tengok la gambo ni ha siap buntang bijik mata bile kena tepek kool fever tu..hehehe...



dh lepas dia tido balik, aku pon tido2 ayam jer sebab dh nak pagi...lepas dah siap nk g keje dlm kul 7lebih tu rasa badan dia panas lagi...so decided tak g keje, amik EL terus bgtau boss...husband g keje gak dulu dlm kul 9lbih tu dia balik..so kitorang g klinik yang dh biasa pegi....doc cek mmg demam skit la tp tak de membimbangkan.....doc decide nak masuk ubat ikut muntut sbb aku bgtau syauqeena kalo makan ubt mesti muntah balik...macam tau2 jer bendasing masuk mulut dia selain susu ibu dia..hehehe...


mula2 tu nangis la gak sbb kena masuk ubat pastu dah siap bleh gelak2 dgn doc tu..hehehe...anak ibu ni mmg mcm tk demam pon...balik umah doc suh jelum dia..letak la towel basah kat dahi n celah ketiak dia..aritu mmg syauqeena pakai pampers jer...hehehe


malam dia tak meragam pon..pegang badan dia pon dh tk panas...ingat dah baik btul la....dalam kul 5 lbih bangun susukan dia rasa2 badan dia lagi panas dari semalam....tgk kool fever kt dahi pon dh smpai kering..tp dia syok je dok nenen macam takde masalah pon....lepas subuh kitorang terus shoot ke spital sg buloh sbb tkut ada pape yg lain plaks...ye la dgn virus mcm2 skang ni....



dari kul 6.45 pg kitorang dftar smua, kul 7.50 baru dpt jupe doc, tu kat emergency tu...adeh la...doc pon kata tkde pe, cuma demam biasa je..bg ubat lain n balik smpai umah dh dkat 8.30..hubby kalut2 siap nk g keje plaks...lepas bg ubat syauqeena tido..Alhamdulillah dia takde meragam bagai...By Sunday dia dah sehat tp kitorang stay umah jer..monitor dia mana tau kot2 panas balik ke..tp tu la, sebab syauqeena ni fully bf aku rasa demam dia cepat kebah....tu la antara advantages fully bf ni..baby jadi lebih kuat antibodi dia...harap2 syauqeena terus sihat ye sayang....




2 comments:

QIQA said...

alaaa siannyer dia...

Lisa Ineles said...

nasib baik cepat baik dia n tak meragam...