Beautiful Followers :-)

Friday, August 28, 2009

Babysitter..

Jumaat lepas 21hb, tetiba bs mysara kol kata tk dpt jaga mysara dah...cuak beb..tetiba tkde angin tkde ribut bgtau camtu....mmg petang khamis tu dia kata opis husband dia suh pindah rumah since rumah yg diorang duduk tu rumah company...masalahnya suh kluar that nite gak sbb ada budak2 bujang nk masuk umah tu..gilos apa bos tu, bukan nk pikir orang yg dh berfamily tu, hampeh tol..so mlm jumaat tu bs ni pon cari la gak rumah sewa kt blok umah aku gak, aku igt dpt la sbb tk bgtau apa2 pn..so nk tknak aku amik 1/2 day balik gak amik mysara sbb diorang dh nk pindah tgahri tu gak ke puchong...
malam tu jugak aku cari bs baru, nsib baik la kenal2 gak orang2 blok tu senang skit cari (ini la gunanya kenali jiran anda, hehehe...)...so sabtu pg tu aku bawak la mysara g umah bs tu tgk2 umah n condtion rumah dia..so aku decide mmg nk hntar kt dia je...
isnin tu aku start hntar mysara ke rumah bs baru dia, bs dia kata dia meragam gak n mnum susu sikt je..agaknya dia rasa tangan orang lain kot..hehehe....tp Alhamdulillah smpai arini dia dah ok, minum susu pon dah macam biasa balik....bs baru ni pon paham kehendak aku yg fully bf ni...harap2 bs ni kekal la...

6 comments:

NURADILLA AZIZAN said...

wah mencabar tul..nasib baik dpt bs baru...bkn sng 2..

ieza said...

problem kt hmpr sama la lisa... tp bs Amin x dpt nak jg utk bln puasa nie aje.. dia p blik posa kat alor star..huhuuhu..tension..tension

Mummy Wafiq said...

adoyaiii...seb baik dpt pengganti ek..kalo x mmg poning la kepala Lisa.ku nasib baik adik still nak jaga Wafiq Cepone..hehe

Lisa Ineles said...

dilla: tu la pasal..untung jugak duduk apartment ni, senang nk cari...

ieza: wah bs siap balik pose a.s tu...hehehe..dah saper jaga Amin plak?

June: mmg nasib baik jadi plak dah jumaat, terus carik la sabtu tu...n Alhamdulillah mysara tu bleh adapt dgn new bs dia..best la adik sdiri jaga kan...

Naz-Segalanya disini said...

allu kak lisa..naz n rikazz in the house..sian syauqeena..mudah mudahan dia serasi dgn bs baru

Lisa Ineles said...

Alhamdulillah naz, dia dah ok....tido minum susu smua dah ok...dah leh main2 dgn bs dia..kire ok la..yg penting bs dia tau needs lisa yg fully bf ni, hehehe