Beautiful Followers :-)

Thursday, October 6, 2011

Cash Rebate and RM4500????

As-salam semua

Untuk pengetahuan, promotion cash rebate ni masih on yer...nak tahu camna?

ok, dengan pembelian Premium Beautiful (1 whole set), kita akan dapat cash rebate bermula dari RM225 sehingga RM4500 ok....start dengan:

1set = rebate RM225
3 set = rebate RM1000
5 set = rebate RM1700
7 set = rebate RM2500
10 set = rebate RM4500

So, lagi banyak set yang kita beli dalam 1 resit, lagi banyak la cash rebate yang kita dapat ni...sebab tu ibu selalu mention kat facebook sape nak rm4500 tu....1st month bonus je dah banyak tu, sape taknak kan? 

badan cantik dan sihat, poket plak makin tebal :-)



Do contact me for details and appointment
mal_star7@yahoo.com
016-4178437



Cara Memakai Premium Beautiful dan penjagaannya

OK, bila dah beli Premium Beautiful ni, mesti la tau cara2 nak pakai dengan betul supaya kita selesa yer...







Cara Pemakaian Long Girdle:

1. Lipatkan bahagian pinggang dan dan kaki seluar dalam.
2. Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa.
3. Masukkan tangan di bahagian punggung dan tarik lebihan lemak ke atas.
4. Perbetulkan kedudukannya agar selesa.



Cara Pemakaian Long Bra:

1. Sarungkan bra ke badan dan letakkan payu dara ke dalam cawan bra.
2. Lekatkan cangkuk di bahagian belakang.
3. Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian belakang dan bawa ke hadapan (masukkan ke dalam cawan bra).
4. Laraskan tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa.
5. Betulkan kedudukan bra.

* untuk lebih senang, pakai long bra dengan cangkuk mengadap ke hadapan (cangkukkan mcm biasa) dan pusingkan ke belakang. tapi untuk memudahkan lagi proses memusingkan tu, alaskan kain batik (berkemban) untuk mengelakkan geseran antara long bra dan juga kulit.


Cara Pemakaian Waist Nipper:


1. Lekatkan kesemua cangkuk.
2. Betulkan kedudukannya.
3. Tarik tali pelaras.
4. Tahan nafas dan cangkukkan.
5. Pastikan ianya selesa.




Panduan untuk memilih Pencuci/Washer:

1. Gunakan sabun yang disyorkan sahaja (guna PB punya washer).
2. Gunakan sabun yang beralkali lemah atau neutral.
3. Jangan guna clorox ok.
4. Larutkan washer dulu dalam air, baru letak PB yang nak dibasuh
5. Rendam dan cuci secara berasingan dengan pakaian lain


Panduan Mencuci:

1. Dilarang guna mesin basuh sebab pakaian akan rosak dan menjejaskan fungsi F.I.R yang terdapat pada produk.
2. Rendam pakaian ke dalam air, setelah sabun/washer larut sepenuhnya.
3. Cuci menggunakan tangan pada suhu air yang rendah
4. Mencuci bahagian kotor atau bahagian berpeluh dengan menggosok atau mengurut perlahan-lahan dengan tangan.






LARANGAN PENTING!

1. Dilarang menggunakan sabun/washer beralkali tinggi.
2. Dilarang menjemur pakaian di bawah sinaran cahaya matahari.
3. Dilarang menggunakan seterika.
4. Dilarang mencuci dengan menggunakan mesin basuh.
5. Dilarang memerah pakaian untuk tujuan mengeringkan air.


Panduan Menjemur:

1. Penjemuran dilakukan dengan menterbalikkan bahagian dalam ke luar dan betulkan bentuk serta ratakan kedutan-kedutan yang wujud.
2. Jemur sebaik sahaja selesai membasuh untuk mengelakkan kedutan.
3. Jemur di tempat udara mengalir.
4. Jangan jemur di bawah sinaran matahari atau udara panas (ini akan menjejas kualiti kain dan menyebabkan warna menjadi pudar).





OK, so harap2 lepas dapat Premium beautiful ni boleh baca dulu apa yang ibu note kat sini ok..kalau yang area Klang Valley ni insyaAllah kita boleh jumpa, ibu ajar cara pakaikan :-)



Do contact me for details and appointment 

mal_star7@yahoo.com

016-4178437

Tourmaline dalam Premium Beautiful

Bila bercakap tentang Premium Beautfiul, ramai yang sedia maklum ia ada fungsi FIR kan...apa tu FIR. FIR singkatan kepada Far Infrared Rays...

sumber FIR paling utama ialah dari matahari dan juga dari batu mineral galian iaitu TOURMALINE. kalau semua nak tau, setiap bebenang dalam fabrik Premium Beautiful ni disulam dengan Tourmaline ini untuk menghasilkan tindak balas FIR itu. bayangkan kita pakai 1 set Premium Beautiful, rasa macam kita disaluti dgn batu kristal ok, hehehe....

ok ini serba sedikit info tambahan tentang tourmaline:


Used in alternative medicine, tourmaline is a protective stone that detoxifies your body, eliminates paranoia, improves dyslexia and hand-eye coordination, and treats bronchitis, diabetes, emphysema and pneumonia.
A powerful mental healer, tourmaline balances the right and left hemispheres of the brain, author Judy Hall says. You can choose from a wide range of colors of tourmaline, and each variety provides additional healing benefits.
Physical Properties
    • Tourmaline becomes electrically charged at both ends when heated and allowed to cool. This is known as "pyroelectricity," the International Colored Gem Association says. When it is under pressure and creates a charge, it is called "piezoelectricity" and attracts dust and dirt particles, Minerals.net says. Tourmaline is found throughout the world and has a hardness of 7 to 7.5 on the Mohs scale. In the U.S., the stone is mined in California and Maine. Other large deposits are in Sri Lanka, Brazil, South Africa, Nigeria, Pakistan, Kenya and Tanzania.


    Benefits

    • Tourmaline helps you reduce levels of stress, anxiety and confusion. It calms your nerves, removes toxins from your bloodstream, reduces lower back pain, relieves migraines, helps with constipation, heals burns and reduces arthritic pain and swelling. Individual colors of tourmaline have additional healing properties.

             

    contoh batu tourmaline 



Akwatek and Akwadyne

As -salam semua

ok, entri ni ibu kongsikan serba sedikit pasal fabrik Premium Beautiful ni....sangat2 berbeza ok dgn fabrik korset yang ada di luar sana...sebab itu kenapa Premium Beautiful ni boleh jadi superbrands dan juga berkualiti


AKWATEK® is a registered trademark of Comfort Technologies, Inc licensed to Alice Lace Co., Ltd of Taiwan. Akwatek® is a finish that is applied to polyester based fabrics to help warm or cool the body during outdoor activity. Akwatek® pulls moisture away from the body, and creates a vapour barrier that cools the body in warm temperatures, and warms the body in cold temperatures. 


Unlike most moisture transport fabrics that rely on fabric construction or chemical coatings to pull sweat away from the body, Akwatek® modifies the molleculer structure of the fiber providing a "chemical magnet" which uses the inherent properties of water to move it away from the body as needed. Termed "electrochemical transport", this process separates and moves molecules of water using the positive and negative charges contained in each individual molecule. As a result, garments made of Akwatek® can heat one area of the body while cooling another.




AKWADYNE® is a registered trademark of Comfort Technologies, Inc licensed to Alice Lace Co., Ltd of Taiwan. Akwadyne® is a finish that is applied to nylon based fabrics to help warm or cool the body during outdoor activity. Akwadyne® pulls moisture away from the body, and creates a vapour barrier that cools the body in warm temperatures, and warms the body in cold temperatures. 


Unlike most moisture transport fabrics that rely on fabric construction or chemical coatings to pull sweat away from the body, Akwadyne® modifies the molleculer structure of the fiber providing a "chemical magnet" which uses the inherent properties of water to move it away from the body as needed. Termed "electrochemical transport", this process separates and moves molecules of water using the positive and negative charges contained in each individual molecule. As a result, garments made of Akwadyne® can heat one area of the body while cooling another.


Function of cool in summer and warm in winter of Akwatek®






Warm Temperatures

Akwatek's unique flexibility gives the wearer the best of both worlds. The more a wearer perspires in warm temperatures, the more the fabric electrostatically moves moisture from the body. As activity decreases, the fabric will reduce the evaporative process, leaving a constant water barrier between the wearer and the fabric.


Cold Temperatures

Akwatek creates a layer of 100% relative humidity between the skin and the fabric, creating an area of moist air that holds more heat during cooler temperatures. Because Akwatek electrostatically pulls moisture, it increases the heat capacity of the trapped air next to the skin.


AKWATEK® carry cathode ion that suppressed germ growth and prevent stink odor.


AKWATEK® absorbs sweat quickly and allow fast evaporation of moisture, reduce skin temperature, decrease humidity between clothing and human body, suppress growth of germ on the surface of fabric, increase comfort in wearing.

Sebab tu la Premium Beautiful ni selesa sangat bila kita pakai...kalau kain corset bisa tu boleh ke kita pakai smpai 8jam sehari? silap2 baru pakai setengah jam pon dah buka kan...

kena plak dgn kerja ibu ni yang kena turun site panjat slope, jalan tengah panas lg kt highway tu...berpeluh memang berpeluh tapi bukan berpeluh di kawasan yang kita pakai Premium Beautiful tu. sebab apa?sebab adanya akwatek dan akwadyne tadi tu la...

Do contact me for details k
mal_star7@yahoo.com
016-4178437

Premium Beautiful - SUPERBRANDS Product

As-Salam semua :-)


Kalau nak tahu, Premium Beautiful merupakan salah satu produk yang mendapat pengiktirafan SUPERBRANDS...ha nak tau apa dan macamana sesuatu produk tu boleh dikatakan superbrands..ok moh kita baca yer...


ini apa yang ibu dapat dr http://www.superbrands.com/my/



The Selection Process
Superbrands Malaysia commissions independent consumer research, conducted by The Nielsen Company to identify the strongest brands across more than 90 different product and service categories.
Complemented by an independent panel of marketing and branding experts together with senior business leaders, outstanding brands from categories not covered by the research may be invited to complete a submission form for qualification which will be evaluated by the panel. 
Eligibility for submission are based on the following 3 criteria.
Locality: The brand must be available and distributed in Malaysia
Longevity: The brand must have been established in Malaysia for a minimum of five years.
New Category: The brand must not be within a category previously researched by the Superbrands Nielsen Survey.

Eligibility for qualification will be based on five key criteria.
Awareness: Is there generally high awareness of the brand within its target segment of consumers?
Reputation: Is the brand generally perceived favourably by consumers and recognised as achieving the highest levels of excellence?
Innovation: Has the brand been innovating itself to meet changing market demands and needs?
Market Share: Does the brand account for a significant market share by volume and/or value within its segment?
Recognition: Has the brand been awarded by any independent bodies due to its excellence in products or services?
Banyak kan kriteria yang perlu ditimbang tara?bukan senang2 produk tu nk dpt title Superbrands tapi Alhamdulillah Premium Beautiful pulak dah lama dapat title Superbrand ni iaitu pada tahun 2003/2004

Jadi tak boleh nak comparekan Premium Beautiful ni dgn mana2 corset dipasaran sebab ianya sangat berbeza. Cuba google dan tengok berapa banyak yang bagi testimonial yg sangat bagus. ada jugak yang bagi feedback yg tk baper sedap kan tp tgk balik kenapa diorang cakap camtu..


Dah la dapat Superbrands, ada pulak jaminan LIFE TIME WARRANTY tau...jadi kata la Premium Beautiful yang kita pakai tu ada kerosakan e.g. cangkuk tercabut ke, terkoyak ke boleh hantar repair (bukan tukar ye) and it's FREE ok... pakai la lama mana pon kita tetap akan cover sebabnya dh ada lifetime warranty tu.. ce citer ada tak corset lain yang ada bg jaminan camtu :-P
Jadi takde istilah kata ianya mahal sebab sangat sangat berbaloi ok untuk beli the whole 1 set ni....dah tu banyak pulak kelebihan yang kita dapat...
tepuk dada tanya selera ok. 



Do contact me for details and appointments
mal_star7@yahoo.com
016-4178437



MLM - halal atau haram?

As-Salam semua..

1 persoalan yang ibu tertanya2 jugak sebelum join bisnes haio ni...ye mmg ramai yang akan condemn bisnes mlm ni tp mlm ni cuma a type of business....ada dibincangkan dalam IKIM.FM pagi selasa lepas...

ini antara kupasan yang ibu dapat dari rakan kongsi yang lain..

ustaz Z ckp ini:

memastikan  ASAS MINIMA SYARIAH berikut dapat dipatuhi :-

1. Produk MLM ini mestilah dibeli dengan tujuan yang sebenarnya (produknya yang bermutu dan bukan kepada objektif jangka pendek mengumpul dana (modal). 

-->tentulah produk kita bermutu sebab siapa yang dah pakai memang tahu keberkesanannya.

2. Produknya bukan emas dan perak

--> memang confirm bukan emas atau perak

3. Komisyen yang diberikan kepada ahli untuk setiap penjual dan ahli bawahannya mestilah jelas.

--> jelas dan nyata lagi dalam payslip kita kan, semuanya dihuraikan satu persatu

4. Keuntungan dan komisyen bukan berdasarkan ‘kepala' atau ahli yang ditaja, tetapi adalah berdasarkan nilai produk yang berjaya di jual nya.

-->bila kita taja, kita promote kat kawan kita untuk join bisnes, bila die join business, company dpt sales, so kita as pengantara/promoter untuk company dpt laa komisyen/ keuntungan sikit


5. Tidak diwajibkan bagi si ahli membuat belian sendiri dalam jumlah tertentu bagi memperolehi komsiyen dari orang bawahannya. Ini kerana dibimbangi ia mirip paksaan belian. Namun jika syarikat meletakkan syarat JUALAN MINIMA untuk memperolehi komisyen kumpulan dan sebagainya

-->no such thing as belian peribadi, jualan peribadi yes mmg ade...so macam ustaz cakap...Boleh jika kena ada jualan peribadi minima


6. Setiap ‘upline' atau orang di sebelah atas mestilah menaruh usaha atas jualan orang bawahannya, seperti mengadakan perjumpaan taklimat, motivasi dan teknik berkempen secara terancang seperti sebuah syarikat yang pelbagai ahlinya. Ia perlu bagi melayakkannya menerima komisyen itu dari sudut Shariah, jika tidak adalah dibimbangi ia akan terjerumus kepada keraguan ‘syubhah'. Ini kerana konsep niaga dalam Islam tidak membenarkan suatu keuntungan dari sesuatu perniagaan yang diperolehi tanpa usaha. Justeru, sedikit usaha perlu dicurahkan bagi menjadi sebab haknya ke atas komisyen. Perlu diingat, kebanyakan ahli di kaki yang 10 ke bawah, mungkin tidak mengenalinya lantaran ia dilantik oleh orang bawahannya yang kesembilan. Jika tidak, apakah haknya untuk mendapat komisyen yang demikian berangkai dan begitu jauh ?.

-->yang ni mmg ada, upline/leader mmg ada turun tolong, promote suruh pergi kelas, buat personal touch, downline nak ke tak pertolongan, datang ke tak kelas, itu atas hak downline itu sendiri...Upline/leader ade nak tolong dan dah tolong tapi terpulang kepada downline if tak nak minta pertolongan upline/leader - jadi bukan salah upline/leader..


7. Tidak menggunakan skim piramid iaitu skim siapa masuk dulu akan untung selamanya. Manakala hak mereka yang masuk kemudian akan berkurangan. Justeru, plan pemasaran mestilah memberikan hak kepada semua, malah orang
bawahan mampu mendapat keuntungan lebih dari orang atasannya, apabila ia mampu menjual dengan lebih hebat.

--> sah sah bukan sistem piramid, piramid bole buka a certain amount of legs jer, tetapi in hai-o mmg terpulang pada kita, takde max legs...nak bukak 100 ke 1000 leg ke...and memang boleh downline potong upline, bnyk kes dah...ada jer ramai downline yang potong upline sebab upline tak gerak or tak menjual...jadi apa yang kita usaha dan buat itu la yang kita dapat :-)


8. Mempersembahkan system komisyen dan bonus yang telus dan boleh difahami  dan dipantau oleh ahli dengan jelas. Ia bagi mengelakkan segala jenis penipuan.

-->same as no 3 - kat payslip jelas dan detail...nak monitor boleh log on kat website, semua ade....takde tipu2.. nak company bagi in details every month...nak lagi details, call HQ, die akan print out untuk kita, charge 50 sen untuk printing, die akan bagi kat madam, kita amek kat stockist..


dan Ustaz Z ade tulis:

Akhirnya, saya tahu bahawa hukum MLM ini masih terbuka untuk perbincangan,malah Syeikh Dr Abd Sattar Abu Ghuddah ketika perbincangan dengan beliau mengakui ini isu yang agak baru baginya. Benar, amat sukar ditemui tulisan para ulama Islam dari Timur Tengah berkenaan hal MLM ini, disebabkan MLM belum masuk ke pasaran negara Arab dengan meluas. Justeru, menjadi tanggungjawab para ilmuan Shariah Asia Tenggara untuk membantu masyarakat untuk mengetahui pandangan Shariah tentang MLM ini. Tulisan ringkas saya hanyalah pandangan awal bagi memberi peringatan bahawa dengan sekadar pandangan, kelihatan begitu banyak keraguan boleh muncul dalam perniagaan MLM ini. Tidak perlulah pembaca merasa marah dan benci dengan tulisan ini. Ini sekadar nasihat bagi mereka yang mengambil berat tentang pendapatan serta memikirkan barzakh dan akhirat mereka yang kekal abadi. Wallahu‘alam.

so actually die tak kata haram pun...masih bawah perbincangan...and kita mmg lepas syarat minima yg kat atas tu...baca biar betul2.. bukan baca separuh jalan pastu kata haram....even ulamak kat arab pun takde kata haram lagi....mana haramnya? die just bincangkan sahaja...bukan letak haram halal

lagi - ustaz ada tulis, takde peniagaan kat malaysia ni yg cukup syarak...takde boleh nak cari yg 100% perfect...so? mcm mana?

lagi - klu kita kerja, ponteng kerja - bukan sebab sakit atau kecemasan, just sbb tak larat p kerja sbb malam sebelum tido lambat atau penat balik dr kampung, gaji yg dpt untuk hari yg kita ponteng tu, halal ke haram?

jgn nak ckp org lain buat benda yg haram bila diri sendiri tak perfect lagi...



Note: ibu akan cuba cari lagi info berkaitan ni, tapi macam yg diterangkan dia atas, Haio telah melaksanakan semua ASAS MINIMA SYARIAH tu, sebab tu dapat pengiktirafan syarikat patuh syariah. Cuba kita cek, adalah syarikat kita bekerja mendapat pengiktirafan syarikat yang patuh syariah (Syariah Compliance)? Senarai nama syarikat yang ada syariah compliance dalam next entri ok




Wallahu'alam

The Achievement of Hai-O

Salam semua :-)

Bila bercakap tentang sesuatu produk, kita mesti nak tahu jugak kan produk ni berkualiti atau tak, syarikat yang mengedarkan tu berjaya atau tak...ok, yang ni ibu baca dar blog leader2 ibu Salha, Hanis dan juga Maisarah..

Thanks to them yang buat entry nih ya :-)


The company : already 19 years in Malaysia and 36 years worldwide


Empat anugerah 'Best Under A Billion' selama empat tahun berturut-turut dari majalah Forbes Asia kepada our company bermula 2007. Satu-satunya syarikat dari Malaysia yang telah mencipta rekod sebegini. Anugerah ini ialah pemilihan 200 syarikat kecil dan sederhana dari Asia yang berprestasi paling cemerlang.  Anugerah  disampaikan oleh Christopher Forbes, Naib Pengerusi Forbes.


Mendapat pengiktirafan melalui Anugerah CSR Perdana Menteri 2009  di bawah kategori Pembangunan Wanita dari Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat. Anugerah disampaikan sendiri oleh Perdana Menteri, Dato' Sri Najib Tun Razak.
 
Menerima Anugerah Kecemerlangan Perniagaan Beretika 2010/2011 dengan pengiktirafan tertinggi dari Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan pada 9 Disember 2010.
Menerima Anugerah Kecemerlangan Perniagaan Beretika 2010/2011 dengan pengiktirafan tertinggi dari Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan pada 9 Disember 2010.
 

Syarikat yang mendapat Syariah Compliance di bawah Suruhanjaya Sekuriti


Wednesday, October 5, 2011

Cara mengukur untuk tentukan size Premium Beautiful anda

As-salam semua

Bila nak pakai premium Beautiful ni, kita kena ukur dulu untuk tentukan size nya... ok, kat sini ibu tunjukkan macam mana untuk ukur dan apa yang perlu diukur k..



tapi kalau rasa tak yakin untuk ukur, boleh contact ibu dan ibu akan set appointment untuk jumpa k



Do contact me for details k
mal_star7@yahoo.com
016-4178437

Premium Beautiful with FIR

ok, entri ni ibu akan citer serba sedikit apa itu FIR - far infra reds yang ada dalam Premium Beautiful ni dan macam mana ia berfungsi.. yang ni ibu kongsi dr blog leader ibu Salleha




 
FIR adalah :
** sinar gelombang elektromagnet**
**mampunyai jarak gelombang antara 3-1000 ┬Ám
**sinar yang paling selamat dan berguna untuk kehidupan**

FIR diperolehi daripada :
**cahaya matahari**
**pakaian pembentukan badan**
**alat elektronik,contoh : remote control,handphone,computer...**
**peralatan perubatan, contoh : mesin urut,fisioterapi,sauna....**


bagaimana penyediaan fabrik ber-FIR...??
**platinum sebagai bahan asas**
**dicampur dengan 40 jenis serbuk batu galian**
**disuntik ke dalam fabrik**
**hasilkan gelombang tenaga bila bersentuhan dengan kulit**
**gelombang tu dikenali sbg Far Infrared Rays**


macamana pulak FIR ni berfungsi dengan PB?? 
 **FIR menembusi kulit**
**tindakbalas resonans ke atas molekul air**
**molekul bergetar lebih kuat**
**lebih banyak tenaga digunakan**
**lebih haba dihasilkan**
**salur darah mengembang**
 **perjalanan darah lebih lancar**
 **penghantaran nutrien dan pembuangan toksin**
**sel badan lebih aktif**
**jadi..badan akan jadi lebih sihat dan fresh...** 

Fungsi utama Premium Beautiful Corset!!!
bersihkan darah...???!!!
- pemejalan dan kekenyalan kulit kita
- pemejalan salur nadi
- pemulihan penyakit darah tinggi
- memelihara daripada penyakit jantung
- cegah cancer
- cegah stroke

Bagaimana FIR mencegah cancer..??
- FIR memecahkan lemak,darah beku dan susu beku
- fabrik akwatek dan akwadyne menarik keluar lemak,susu,toksik dan peluh
- FIR menghasilkan suhu yang tidak sesuai untuk perumah cancer

 Bagaimana FIR membantu kurangkan berat badan...??
- memecahkan lemak dan melancarkan peredaran darah
- proses toning yang mana bila skin dah kendur akibat lemak sudah pecah,dengan pemakaian corset yang melekap di badan...memejalkan balik skin kita...
-meningkatkan metabolisme rate....

Bagaimana FIR membantu tingkatkan kesuburan wanita...???
- melancarkan saluran dalam rahim
- menguatkan kedudukan rahim


Do contact me for details k
mal_star7@yahoo.com
016-4178437